U bent hier

Nieuws

DHL bezorgt in kofferbak Smart

26 juli 2016

DHL Parcel en Smart starten een pilot in Duitsland waarbij eigenaren van Smart auto’s hun pakketten in de kofferbak van hun auto kunnen laten bezorgen. De pilot gaat in september van start in Stuttgart, waarna Bonn, Keulen en Berlijn volgen. De pakketvervoerder en de autofabrikant willen hiermee onder reële omstandigheden de feedback van enkele honderden deelnemers verzamelen.

Het apparaatje dat hiervoor moet worden aangebracht in de Smart wordt kosteloos door de Smart-dealer geplaatst. Het systeem maakt vervolgens gebruik van een eenmalige TAN-code, waarmee de koerier gedurende een bepaalde tijd de Smart kan lokaliseren en toegang heeft tot de kofferbak om een pakket te bezorgen of juist af te halen. Een speciale app zorgt voor afstemming tussen ontvanger en DHL.

Deze ontwikkeling past in de initiatieven die DHL neemt om het ontvangen en verzenden van pakketten makkelijker te maken voor consumenten en efficiënter voor verzenders, waarbij tevens de belasting voor de omgeving en het milieu worden beperkt.