U bent hier

Nieuws

Let op: phishing mails in omloop

26 augustus 2016

Er zijn op dit moment veel frauduleuze e-mais in omloop. Deze e-mails staan bekend als “phishing”. In een dergelijke e-mail wordt gemeld dat DHL een pakket zal leveren en de ontvanger wordt verzocht de bijlage in de e-mail te openen om de levering te bevestigen. Deze e-mails zijn niet door DHL geautoriseerd; de makers ervan gebruiken de naam DHL alleen om de aandacht van de gebruiker te trekken en om de e-mails een schijn van authenticiteit te geven. 

DHL raadt u aan om in de volgende gevallen e-mails die van DHL afkomstig lijken te zijn niet te openen:

  • U hebt een e-mail ontvangen zonder zendingsnummer en u doet geen zaken met DHL
  • De e-mail bevat een bijlage en u bent zich er niet van bewust dat u zaken doet met DHL
  • U wordt verzocht de bijlage te openen om het zendingsnummer te zien

Heeft u een verdachte e-mail met daarin een zendingsnummer ontvangen? Dan kan u nagaan of dit nummer geldig is door het in te vullen op onze website. Klik niet op de link, maar kopieer het nummer vanuit de e-mail. Als er op onze website geen resultaten worden gevonden, is het zendingsnummer ongeldig en is de e-mail niet door DHL verzonden.

Meer informatie
Heeft u een verdachte e-mail ontvangen? Kijk voor meer informatie op onze corporate website of mail de verdachte e-mail naar spam@dhl.nl

Voorbeeld van een phishingmail
In onderstaand voorbeeld is een frauduleuze e-mail verstuurd waarbij duidelijk te zien is dat het e-mail adres van de verzender geen DHL e-mailadres is: