Mijlpaal in bouw sorteercentrum DHL eCommerce in Amsterdam

Met het planten van een boom is vandaag de start gevierd van de bouw van het nieuwe sorteercentrum voor pakketten van DHL eCommerce aan de Kaapstadweg 25 in Amsterdam. Op de plek waar over een jaar de operatie opgestart wordt, plantten Reinier Statema (projectmanager DHL eCommerce Benelux), Mariëtta van Wijk (Directeur Business & Legal Nederland WDP) en Marco van der Laan (Algemeen Directeur Aan de Stegge Twello) een boom. Dit  onder het toeziend oog van medewerkers van de drie bedrijven en omliggende organisaties. Het nieuwe DHL sorteercentrum is een belegging van WDP en wordt gebouwd door Aan de Stegge Twello. De boom is een rode zuilbeuk en staat symbool voor duurzame bouw met het BREEAM-excellent keurmerk voor ogen. Met de bouw en inrichting is een investering gemoeid van ruim 35 miljoen euro. Het sorteercentrum neemt de plaats in van de huidige DHL terminal op hetzelfde bedrijventerrein. Rond de vestiging in Amsterdam zijn meer dan 600 medewerkers betrokken bij de aan- en afvoer en bezorging van pakketten.

Vanderlande levert sorteerinstallatie

In het nieuwe sorteercentrum voor pakketten wordt de capaciteit uitgebreid waardoor er meer en beter gesorteerd kan worden. Vanderlande Industries, internationaal bekend om zijn logistieke procesautomatisering, gaat de sorteerinstallatie leveren die een capaciteit heeft van 12.500 pakketten per uur. Het contract voor de levering van de installatie werd recent getekend. Vanderlande is gevestigd in Veghel en maakt sinds dit jaar deel uit van het Japanse conglomeraat Toyota Industries Corporation. Bij het planten van de boom aan de Kaapstadweg waren vertegenwoordigers van Vanderlande aanwezig.

Duurzame bouw

Het planten van de boom staat symbool voor de BREEAM Excellent-norm voor duurzame bouw waar het DHL sorteercentrum aan gaat voldoen. Duurzaamheid is het uitgangspunt voor alle aspecten in bouw en exploitatie van het pand. Herkomst en hergebruik van bouwmaterialen, energiezuinigheid, aandacht voor omgeving en werkplekbeleving van medewerkers; bij alles is duurzaamheid de norm. Zowel WDP, ADST als DHL lopen voorop in duurzaam bouwen. De boom is er een van velen die jaarlijks wereldwijd door DHL geplant worden in het kader van het milieubeleid van DHL dat ten doel heeft om in 2050 emissievrij te opereren. Het type boom is bewust gekozen als soort die in het oorspronkelijke landschap veel voorkomt en gaat deel uitmaken van een grotere groenstrook.

3.800 zonnepanelen

Het pand op de Kaapstadweg gaat voor 80% zelf voorzien in zijn elektriciteit door de installatie van 3.800 zonnepanelen. Daarmee wordt onder meer de energiezuinige led-verlichting van stroom voorzien en worden de elektrische bestelwagens opgeladen, de zogenaamde DHL StreetScooters. De resterende elektriciteit die benodigd is, wordt betrokken van de grote windturbines die praktisch naast het pand staan. Zon en wind uit de omgeving dus.

Investeringen met het oog op groei

De nieuwbouw van Amsterdam  is de eerste in een reeks die de komende jaren zal plaatsvinden. Investeringen die nodig zijn om de groei in goede banen te leiden en die tevens bedoeld zijn om het serviceniveau uit te breiden. De afgelopen twee jaar is er voor 30 miljoen euro geïnvesteerd en de komende drie jaar zal dat bedrag de 60 miljoen euro overschrijden. Naast investeringen in fysieke locaties zoals de DHL-punten waar consumenten terecht kunnen, vindt er uitbreiding plaats van de vloot, verzendservices en IT-innovaties.

Duurzaamheidsaspecten DHL Terminal Amsterdam

BREEAM certificering terminal Amsterdam

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden