U bent hier

Nieuws

Quantore en DHL opnieuw drie jaar met elkaar in zee

14 oktober 2016

Quantore, groothandel in kantoorbenodigdheden, en DHL hebben de voortzetting van hun samenwerking voor de komende drie jaar bezegeld met een nieuw contract. Een hoge on time performance die nadert tot 100 procent en een consequent doorgevoerd kwaliteitszorgprogramma legden hiervoor de basis. De samenwerking ging in 2013 van start en betreft inmiddels meer dan een half miljoen pakketten op jaarbasis. Recent werd in Utrecht het contract getekend.

De kwaliteitszorg betreft het zogenaamde First Choice-programma, een op Six Sigma gebaseerde eigen wereldwijd toegepaste methode van Deutsche Post DHL. Daarmee heeft men samen met Quantore verbeteringen aangebracht in de logistieke keten. In eerste fase met name om schades tijdens transport te reduceren en vervolgens om het aantal schades laag te houden. “De kwaliteitsfilosofie die wij gezamenlijk nastreven wekt vertrouwen en dat uit zich in de vorm van steeds maar groeiende volumes”, vat directeur Arnold Theuws van Quantore de methode en het effect ervan samen. Voor DHL is de inzet van First Choice een mogelijkheid om zich positief te onderscheiden. “We tonen ermee aan dat partnership voor ons geen loze kreet is, maar dat het erom gaat dat je samen succesvol bent”, aldus Michel Clausing, Vice President Sales van DHL Parcel.

De oorspronkelijke samenwerking werd aangegaan vanwege de flexibiliteit van de vervoersoplossingen. Die uit zich onder meer in de levering van dropshipmentorders, rechtstreeks aan de eindklant. Daarbij biedt DHL uiteenlopende mogelijkheden om zendingen succesvol aan te bieden, zoals vier bezorgpogingen in meerdere tijdsvensters, levering via DHL Servicepoints, interventie gedurende het bezorgproces, en avondleveringen.