Buitenland

Verstuur je pakket al vanaf € 7,- naar meer dan 200 landen. Maak online je pakketlabel aan en geef je pakket af bij een DHL ServicePoint. Het gewicht en de bestemming van je pakket bepalen de prijs. Bekijk hier de tarieven en bezorgduur per land.

Met of zonder track & trace
Alle pakkettypen bevatten standaard de track & trace service, met uitzondering van het brievenbuspakket naar een buitenlandse bestemming. Bepaal bij het aanmaken van je pakket welke service het beste bij jou past.

Versturen naar douane plichtige landen
Vereist het land van bestemming een inklaring bij de douane? Dan vraagt de online verzendservice je automatisch om de benodigde informatie in te vullen. Na betaling ontvang je het label, een ingevuld douaneformulier en een pakketkaart per e-mail. Onderteken het douaneformulier en de pakketkaart en plak ze goed zichtbaar op je pakket. 

Versturen naar China
Voor pakketten naar China gelden speciale regels. Je bevestigt het douaneformulier twee keer op je pakket, anders stuurt de Chinese douane het retour. De waarde van je pakket mag niet boven de CNY 1000 (ongeveer € 120,-) uitkomen. Als je pakket hoger dan deze waarde is, moet de ontvanger van je pakket bij de douane geregistreerd staan. 

Zakelijke zendingen
Voor zakelijke zendingen naar douane plichtige landen voeg je een factuur in drievoud toe aan je pakket. Overige vereisten zoals de goederencode toont My DHL Parcel automatisch. Heeft het commerciële pakket een waarde hoger dan € 1.000,- dan heb je een zakelijk account bij DHL Parcel nodig. Vraag hier een account aan.

Meer informatie
Houd er rekening mee dat de ontvanger zelf mogelijk invoerrechten of belasting moet betalen over wat je verstuurt. Kijk voor meer informatie op de douane pagina van de belastingdienst.