Let op: phishing berichten in omloop

Er zijn op dit moment veel frauduleuze e-mais en/of sms-berichten in omloop. Deze berichten staan bekend als phishing of spam. In deze berichten wordt bijvoorbeeld gemeld dat DHL een pakket zal leveren en de ontvanger wordt verzocht de bijlage in de e-mail of sms te openen of op een link te klikken om de bezorging te bevestigen en te betalen. Deze berichten zijn niet door DHL geautoriseerd. De makers ervan gebruiken de naam DHL alleen om de aandacht van de gebruiker te trekken en om de e-mails een schijn van authenticiteit te geven. Blijf alert en laat je niet verleiden om op de hyperlinks en/of bijlagen te klikken.

  1. Let op het (e-mail)adres van de afzender.
  2. Let op de stijl hoe het bericht is geschreven.
  3. Houd je muis op de link (dus niet klikken!) en controleer of deze klopt met de inhoud van het bericht.
  4. Is iets te mooi om waar te zijn, dan is dit het vaak ook.

Heeft u een verdacht bericht met daarin een zendingsnummer ontvangen? Dan kan u nagaan of dit nummer geldig is door het in te vullen op onze website. Klik niet op de link, maar kopieer het nummer vanuit het ontvangen bericht. Als er op onze website geen resultaten worden gevonden, is het zendingsnummer ongeldig en is het bericht niet door DHL verzonden.

Meer informatie

Mocht je alsnog twijfelen dan raden wij aan om de website van Fraudehelpdesk te bezoeken. Hier zijn voorbeelden te vinden van de valse berichten die in omloop zijn. Ook kunt u het verdachte bericht versturen naar [email protected]