Verantwoordelijk DHL
Living responsibility

DHL is het grootste, meest toonaangevende logistiekbedrijf ter wereld. Een koppositie waar we apetrots op zijn, en die gepaard gaat met grote verantwoordelijkheid. Voor onze medewerkers, de maatschappij én het milieu. Daarom zijn deze drie thema’s permanente pijlers in onze strategie.

Go Green bomen planten

GoGreen

Als pakketvervoerder is DHL altijd onderweg. Naar adressen ver weg of dichtbij. Daarnaast hebben we nóg een belangrijke bestemming: in 2050 willen we onze logistieke CO2-uitstoot wereldwijd hebben teruggebracht tot nul. Omdat 2050 nog ver weg is, werken we in de tussentijd hard om onze uitstoot maximaal te reduceren. De rest uitstoot compenseren we in Nederland via het GoGreen compensatieprogramma.

GoHelp

Als zich ergens ter wereld een ramp voltrekt, kan ons alles verbindende netwerk van grote waarde zijn. De Verenigde Naties maken er bijvoorbeeld dankbaar gebruik van om noodhulp te bieden. Met onze logistieke kennis en support geven we hulpoperaties nog een extra boost. Ook in en rond ons eigen land: via de stichting DHL Cares ondersteunen we goede doelen en maatschappelijke initiatieven in de Benelux.

Dode hoek lessen

GoTeach

De beste manier om aan de toekomst te bouwen, is door de kansen van jongeren te vergroten. DHL doet dat wereldwijd met allerlei lesprogramma’s. Via Teach For All proberen we om ieder kind toegang tot educatie te geven, waar het ook geboren wordt. Ook in Nederland werken we aan wijsheid. Onze vrachtwagenchauffeurs geven bijvoorbeeld dodehoeklessen op scholen, samen met Veilig Verkeer Nederland.

Klimaatneutraal verzenden

Om onze uitstoot terug te dringen tot nul, hebben we een nieuwe stap gezet. Per 1 januari 2021 zijn we bij DHL Parcel het GoGreen compensatieprogramma gestart. Zo compenseren we de CO2 die we (nu nog) uitstoten. Dit doen we door te investeren in duurzame partners, projecten en initiatieven.

Zo staan we er in Nederland voor in 2025

100%

van de eigen bezorgauto’s in de last mile is elektrisch.

100%

van de nieuwe DHL locaties, denk aan CityHubs en sorteercentra, wordt duurzaam gebouwd.

20%

van de ontvangers kiest voor de groene bezorgoptie afhalen bij een DHL ServicePoint.

Groene locaties

Wat we bouwen, bouwen we groen. Namelijk: BREEAM gecertificeerd. In Zaltbommel staat ons grootste en groenste pakketsorteercentrum van de Benelux. Daar wordt 2,5 miljoen kWh stroom per jaar opgewekt, is geen gasaansluiting te vinden en maken we gebruik van geothermie. Ook is het sorteercentrum voorzien van 11.000 zonnepanelen, heeft het een ecologische tuin van 4.000 m2 en vangen we er regenwater op. Bestaande locaties verduurzamen we in een rap tempo.

Elektrisch wagenpark

Ons doel is om in 2025 volledig emissievrij te bezorgen bij de Nederlandse consument. Om dat te bereiken, investeren we volop in ons elektrisch wagenpark. Zo hebben we zelf geproduceerde StreetScooters rijden, én zetten we in op nieuwe Mercedes eVito’s. Op dit moment rijden er ruim 750 elektrische voertuigen van DHL in Nederland. Per auto besparen we op jaarbasis maar liefst 6 ton CO2. Daarnaast zijn alle bezorgauto’s die we nieuw aanschaffen elektrisch.

Zero emissions logistics

CEO Deutsche Post DHL Group

dr. Frank Appel

“From now until 2050, our mission will be to drive our business toward zero emissions logistics. We are setting the standard for the future of the transport sector and doing our part to help the world community reach its goal of limiting global warming to less than two degrees Celsius.”

Maatschappelijke partnerships
Voor de goede zaak

Met z'n tweetjes bereik je meer dan alleen. Daarom verbinden we ons met veel liefde aan initiatieven die zich inzetten voor mooie missies. Door maatschappelijke organisaties in alle hoeken van de planeet te ondersteunen, maken we samen van de wereld een betere plek.

DHL Cares, samen voor een ander

Pakketten vervoeren is wat we doen, maar we zijn meer dan een logistiek partner. Vanuit onze pijlers GoHelp, GoTeach en GoGreen ondersteunt onze stichting DHL Cares goede doelen en maatschappelijke initiatieven binnen de Benelux. Niet alleen met geld, maar ook met advies, middelen en de inzet van onze mensen. Door onze krachten met die van klanten en partners te bundelen, helpen we de maatschappij vooruit.

Meer over DHL Cares

Trees for all

Jaarlijks verdwijnen er netto 10 miljard bomen. Dit heeft grote gevolgen voor mensen, dieren en het klimaat. Daarom bouwen we aan een DHL bedrijfsbos. Dicht bij huis in Noord-Brabant en Limburg, maar ook verder weg in het Kibale National Park in Oeganda en in het Bongo District in Ghana. Dit doen we samen met onze partner Trees for All.

Certificaat Trees for All 2021