Volleybal Nations League

De Nations League is een internationale volleybalcompetitie die pas sinds 2018 wordt georganiseerd, maar die nu al een belangrijk toernooi vormt in het wereldwijde volleybal. De Nederlandse volleybaldames zijn een van de elf ‘core teams’ in deze competitie en spelen in 2023 in elk geval op de volgende data:

  • 30 mei t/m 4 juni in Nagoya, Japan
  • 13 t/m 18 juni in Hong Kong, China
  • 27 juni t/m 2 juli in Bangkok, Thailand

Volleybal EK voor vrouwen 2023

Het EK volleybal voor vrouwen vindt plaats tussen 15 augustus en 3 september, en Nederland is natuurlijk aanwezig! De oranjevrouwen reizen voor de poulefase af naar Tallinn in Estland, en de loting lijkt op het eerste oog gunstig. Nederland zit in poule D met Estland, Finland, Frankrijk, Slowakije en Spanje. 

Volleybal Olympisch kwalificatietoernooi

De Nederlandse volleybal dames kunnen zich dit jaar plaatsen voor de Olympische Spelen in 2024 in Frankrijk, via het OKT. Dit toernooi wordt gehouden van 19 tot en met 24 september 2023, waarbij de beste twee ploegen van drie poules zich direct kunnen plaatsen. Lukt het de oranjevrouwen om er straks in Frankrijk bij te zijn?

WK beachvolleybal

Van 6 tot en met 15 oktober 2023 gaat in Mexico het WK beachvolleybal plaatsvinden. Het is voor het eerst in twintig jaar dat het toernooi buiten Europa gehouden wordt. 48 teams strijden om het goud, en onze oranjevrouwen zijn natuurlijk van de partij! Behalve de titel plaatst de winnaar zich ook automatisch voor de Olympische Spelen in 2024. 

Bron foto: CEV