DHL Parcel opent klimaatneutrale CityHub in Breda

Sinds enkele weken komt ieder pakket dat DHL in Breda en omstreken (van Prinsenbeek, Teteringen tot aan Rijsbergen) bezorgt uit de klimaatneutrale CityHub die zich bevindt aan het Spinveld aan de westkant van de stad. De officiële opening gebeurde in het bijzijn van lokale ondernemers, gemeente en medewerkers van DHL. Carla Kranenborg – van Eerd, wethouder economie en bereikbaarheid: “Onze inwoners krijgen vanuit deze klimaatneutrale hub met elektrische auto’s hun pakketjes thuisbezorgd. Dat draagt bij aan een prettigere stad, want er is minder CO2-uitstoot. En tegelijkertijd is dit een mooie stap vooruit naar een duurzamere logistieke sector”.

De DHL CityHub is de vierde klimaatneutrale vestiging voor de last mile die DHL in Nederland opent. CityHub Breda maakt deel uit van een omvangrijk investeringsprogramma van 350 miljoen euro waarbij 27 CityHubs in een netwerk van 140 vestigingen geheel nieuw en volgens de hoogste duurzaamheidsnorm (BREEAM Outstanding) gebouwd worden. De CityHub is gasloos en voorzien van zonnepanelen waarmee de elektrische bestelauto’s opgeladen worden. De CityHub biedt werk aan ruim 100 mensen waarvan 40 pakketten sorteren op lokale postcodes. Vanuit de CityHub rijden ruim 60 bezorgers dagelijks routes langs huishoudens, winkels en bedrijven rond Breda. Later dit jaar openen soortgelijke CityHubs in Nijmegen en Tilburg. In Almere, Zoetermeer en in Sittard-Geleen opende DHL voor de zomer een soortgelijke CityHub. De overige 21 volgen in 2023 en 2024. Voor het einde van dit jaar zal de hele last mile van DHL Parcel in Nederland fossielvrij zijn, door elektrisch vervoer of door het gebruik van HVO-100 diesel. 

De DHL CityHub heeft een servicepunt  waar pakketten opgehaald en afgegeven kunnen worden. Ook is de CityHub altijd op zoek naar enthousiaste bezorgers met rijbewijs die graag een aantal uren per week willen werken.

Deel op social media

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden