DHL start met bouw klimaatneutrale CityHub in Groningen

Met het slaan van een groene heipaal is de bouw gestart van de klimaatneutrale DHL Parcel CityHub voor Groningen. Het is de derde van 26 nieuw te bouwen CityHubs in het Nederlandse netwerk van in totaal 140 lokale vestigingen. De lokale hub in Groningen ligt op een  bedrijventerrein aan de Osloweg nabij de N7 aan de oostkant van de stad, met goede aan- en afvoermogelijkheden via de snelweg en tevens makkelijke toegangswegen tot de stad. De ingebruikname staat gepland voor april 2022. Op de CityHub rijden 100 bezorgers dagelijks circa 90 routes langs huishoudens, winkels en bedrijven in Groningen. Dat gebeurt veelal met elektrische bestelauto’s en uiterlijk in 2025 zelfs helemaal uitstootvrij.

26 nieuw te bouwen DHL CityHubs
De 26 nieuw te bouwen CityHubs maken deel uit van een netwerk van 140 vestigingen. De CityHubs zijn gevestigd aan de rand van alle stedelijke gebieden, waarmee de 'last mile' op de meest efficiënte en duurzame manier kan worden uitgevoerd. Op een CityHub vertrekken gemiddeld 90 ritten per dag, waarvan 60 overdag en 30 in de avond, met korte routes met 100 tot 200 adressen. Korte routes stellen in staat snel te verduurzamen omdat ze met elektrische bestelauto's, cargo-fietsen of andere kleine voertuigen uitgevoerd kunnen worden. Alle nieuwbouw – ook deze CityHub in Groningen - vindt plaats volgens de hoogste duurzaamheidsnormen van BREEAM. De gebouwen zijn gasloos, voorzien van zonnepanelen en er wordt gereden met een volledig elektrische vloot. Deze investering maakt deel uit van een uitgebreid programma van 350 miljoen euro. 

De 26 nieuw te bouwen CityHubs komen in de volgende plaatsen:
Almelo, Almere, Amsterdam, Amsterdam-Oost, Amsterdam-Zuid, Apeldoorn, Breda, Den Haag, Ede, Emmen, Geleen, Gouda/Waddinxveen, Groningen, Haarlem, Helmond, Hendrik Ido Ambacht, Hoofddorp, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Roermond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Zaandam, en Zoetermeer.

Een eerste impressie van de CityHub die in Groningen wordt gebouwd. 

Grootste elektrische vloot
Recent breidde DHL zijn bezorgvloot uit met 500 elektrische auto’s, waarmee het totale aantal elektrische bestelauto’s van DHL uitkomt op 1400; de grootste elektrische bezorgvloot van Nederland.

 

Deel op social media

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications