U bent hier

Douanepapieren

Verstuurt u naar een douaneplichtige bestemming? Dan wordt uw zending gecontroleerd door de douane in het land van bestemming. Om inzicht in de in- en uitvoer van goederen te houden, en eventuele btw en invoerrechten te kunnen bepalen, bent u verplicht douanepapieren bij uw zending te voegen.

Douanepapieren

Bij een commerciële zending heeft u een commerciële factuur nodig. Bij een niet-commerciële zending volstaat vaak een pro forma factuur. Dit verschilt echter per land. De factuur moet altijd aan de wettelijke eisen voldoen, anders is er geen recht op aftrek van btw of kunnen zendingen vertraagd of niet ingevoerd worden.


Voldoen uw facturen aan de wettelijke eisen? Print en bundel dan al uw getypte documenten van uw zending (facturen, copy label, en evt. T-document, certificaten, exportdocumenten, etc.).

  1. Plaats het origineel papierwerk in een doculop op de zending
  2. Mail een digitale kopie van alle getypte documenten naar europlus.customs@dhl.com

Voldoen uw facturen nog niet aan de wettelijke eisen?


EORI-nummer

Door de Europese wetgeving wordt aan alle, in de EU gevestigde marktdeelnemers, unieke EORI-nummers toegekend. EORI staat voor Economic Operators Registration and Identification. Een marktdeelnemer is 'elke rechtspersoon of natuurlijk persoon die in het kader van zijn bedrijf activiteiten uitvoert waardoor hij een relatie heeft met de douane'. Met het EORI-nummer kunnen marktdeelnemers in alle lidstaten op dezelfde manier worden geïdentificeerd. Dit levert voor zowel die marktdeelnemers als voor de douane efficiencyvoordelen op. Meer informatie vindt u op de website van de belastingdienst