Emissievrij
Op weg naar nul uitstoot

We bezorgen je pakket graag snel en goed, maar willen niet dat het klimaat daaronder lijdt. Daarom hebben we een duidelijk doel voor ogen: onze CO2-uitstoot zo snel mogelijk terugbrengen tot nul. Dat doen we bijvoorbeeld door onze bestelwagens op stroom te laten rijden. Sinds 2021 hebben we zelfs de grootste elektrische vloot van Nederland. Waar nodig, werken we met hydrotreated vegetable oil (HVO100). Hartstikke duurzaam! Maar we doen er graag een schepje bovenop: vanaf 2023 bezorgen we onze pakketten emissievrij.

Lees meer over emissievrij

Samen sterker

Als we onze krachten bundelen, maken we pas echt impact. Daarom bieden we jou als ontvanger slimme en groene bezorgopties – zo draagt iedereen een steentje bij. En we gaan graag met onze klanten rond de tafel. We delen onze groene kennis, en geven ze advies op het gebied van duurzaamheid.

Meer groen, minder CO2

Als we echt willen vergroenen, moeten we de héle keten aanpakken. Via Land Life Company investeren we in natuurherstel. Met grootschalige herbebossingsprojecten in Spanje, Portugal en IJsland halen we actief CO2 uit de lucht, en herstellen we de ecosystemen en biodiversiteit. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, het biedt ook sociale en economische voordelen voor de lokale bevolking.

In 2021 plantten we ongeveer 400.000 bomen op ruim 260 hectare land. In totaal halen we hier de komende jaren 55.700 ton CO2 mee uit de lucht. Dit staat gelijk aan de uitstoot van alle pakketleveringen aan Nederlandse huishoudens in 2021. Da’s een resultaat om over naar huis te schrijven

Meer over natuurherstel

Groen verzenden: altijd en overal

Of je je pakket nou binnen Nederland of juist naar het buitenland verstuurt, bij DHL verzenden we áltijd klimaatneutraal. Lever je pakje in bij een DHL pakketautomaat of een van onze 4.000 DHL ServicePoints, en wij regelen de rest.

Vind jouw ServicePoint

Partner in duurzaamheid

Alleen door samen te werken, kunnen we echt groene stappen zetten. Daarom zijn wij trotse partner van Vinted en Nespresso.

Dubbel duurzaam: je vintage kleding groen bezorgd

Online tweedehandskleding gescoord? Als je je vintage parels ook nog eens groen laat bezorgen, is de cirkel rond. DHL is logistiek partner van Vinted, en daar zijn we trots op. Wekelijks bezorgen we duizenden bestellingen in onder andere Nederland en België. Kopers en verkopers kiezen in de app eenvoudig uit verschillende verzendmogelijkheden. De groenste optie is het populairst: 70 procent van onze zendingen gaat van ServicePoint naar ServicePoint. Dat doen we grotendeels met onze elektrische busjes. Goed voor het klimaat, én voor je kledingkast.

Koffie op? Recycle je cup!

Je dag beginnen met een goeie kop koffie, wat wil een mens nog meer? Met Nespresso regel je het met één cupje en één druk op de knop. Maar elke capsule die in de vuilnisbak belandt, is er eentje te veel. En dus werken DHL en Nespresso samen aan een duurzame oplossing: zij produceren 100 procent herbruikbare aluminium cups, wij verzamelen ze en brengen ze naar een recyclepunt.

Het mooie aan aluminium is dat je het oneindig kunt hergebruiken, zonder dat het kwaliteit verliest. Recyclen kost ook nog eens 95 procent minder energie dan opnieuw produceren. Stop je gebruikte capsules daarom in een recyclezak en lever ze in bij onze bezorgers of een DHL ServicePoint. Zo geniet jij van je koffie, én help je DHL bij onze GoGreen-missie.