Onze tarieven voor brievenbuspakjes

Brievenbuspakje versturen naar een huisadres in Nederland? Dat kost je maar €3,95. Dat is de voordeligste optie als je jouw brievenbuspakket razendsnel en klimaatneutraal wilt versturen naar een woonadres binnen Nederland. Je volgt je pakket makkelijk via track en trace. Zo kun je zien of je pakket al verwerkt is, wanneer het bij ons distributiecentrum de deur uit gaat én wanneer het op de deurmat ligt. Daarnaast kun je een brievenbuspakje ook verzekerd versturen voor €3,40 per kg.

De afmetingen van een brievenbuspakje

Het allerbelangrijkst voor een brievenbuspakje: dat-ie door de brievenbus past! Hou daarom altijd rekening met de maximale afmetingen: 38 cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. Pakjes binnen deze maten zijn klein en plat genoeg om in elke standaard brievenbus te passen. Hou ook het maximale gewicht in de gaten: 2 kg. Zolang je pakje binnen deze afmetingen en dit gewicht blijft, kun je erop vertrouwen dat we het door de brievenbus bezorgen. 

Hoe verstuur ik een brievenbuspakje?

Een brievenbuspakje versturen is eigenlijk net zo makkelijk als een standaard pakketje. Hoe pak je dat aan?
 

Met een speciale brievenbusdoos zit je altijd goed: die is lekker stevig en geschikt voor wat kwetsbaardere spullen.

Wil je bijvoorbeeld een boek versturen? Dan is een brievenbusverpakking met dubbellaags golfkarton ideaal.

Lege ruimtes in de doos kun je het beste opvullen met vulmiddel zoals papier zodat de inhoud van je pakje niet gaat schuiven.

Let op dat je pakje goed dichtzit. Twijfel je? Sluit hem dan af met een stuk tape of plakband.

Brievenbuspakket online versturen

Brievenbuspakket klaar? Je maakt snel je eigen zending aan in My DHL Parcel. Vervolgens print je zelf je verzendlabel en plak je het op je pakket. Of je laat gewoon de QR-code scannen bij het DHL ServicePoint, dan regelen wij de rest. 

Direct versturen

Wat kost het om een brievenbuspakje te versturen bij DHL Parcel?

Een brievenbuspakje naar een huisadres verstuur je binnen Nederland voor €3,95, mét track en trace. Pakketjes binnen Europa verstuur je al vanaf €9. 

Direct versturen

Hoe groot mag een brievenbuspakje zijn?

De maximale afmetingen van een brievenbuspakje zijn: 38cm lang, 26,5 cm breed en 3,2 cm hoog. Zo weet je zeker dat je pakketje in elke brievenbus past. 

Hoe krijg ik een verzendlabel voor mijn brievenbuspakje?

Je maakt je zending eenvoudig zelf aan in My DHL Parcel. Vervolgens kun je het verzendlabel downloaden, printen en op het pakket plakken. Maar je kunt er ook voor kiezen om het label te laten printen bij ons ServicePoint. Laat daarvoor de QR-code in je mail of Mijn DHL app zien.

Volg jouw brievenbuspakje

Grote voordeel van een brievenbuspakje: je hoeft er niet voor thuis te blijven. Toch is het fijn om te weten wanneer je pakket op de deurmat ligt. Een brievenbuspakje in Nederland volg je gewoon online via track en trace. Gebruik daarvoor de track en trace-link die je van ons hebt gekregen, of zoek je zending op de Mijn DHL app. 

Download de Mijn DHL app

Kan ik mijn brievenbuspakje volgen met track en trace?

Ja, je kunt je brievenbuspakje gewoon volgen met track en trace als het naar een adres in Nederland is verstuurd.

Waar kan ik mijn brievenbuspakje afgeven?

Als je een brievenbuspakje wilt versturen, geef je het gewoon af bij een DHL ServicePoint bij jou om de hoek.