FC Utrecht bezorgt samen met DHL verrassingen vanuit het hart

Sinds 2019 is DHL Parcel logistiek partner van FC Utrecht. DHL breidde in 2021 het partnership uit door Partner vanuit het Hart te worden. FC Utrecht en DHL leggen beide de focus op maatschappelijke betrokkenheid, waardoor een samenwerking tussen de partijen snel was gevonden. Met de stichting DHL Cares ondersteunt DHL goede doelen en maatschappelijke initiatieven. DHL en FC Utrecht zijn gezamenlijk opgetrokken in een aantal Utrechtse wijken. Via het project ‘FC Utrecht in de Wijk’ wordt de jeugd in specifieke wijken geïnspireerd om in beweging te komen.

Verrassen vanuit het hart
Als onderdeel van de verlengde samenwerking vervulden medewerkers van DHL een actieve rol tijdens deze beweegmomenten. Samen met FC Utrecht informeerden en activeerden zij kinderen in de wijken middels een unieke video, waarin een DHL-medewerker met Tiger, de mascotte van FC Utrecht, de wijk een bezoek brengen. Om deze actie een onvergetelijk karakter te geven, bezorgden medewerkers van DHL en FC Utrecht een ludieke verrassing, in de vorm van een groot cadeau, in het hart van de wijk. Een verrassing die de wijk helpt om sport en spel te verduurzamen. Het cadeau bestaat uit verschillende sport- en spelmaterialen die lokale jeugd in beweging brengen, denk aan voetballen en hesjes, en prullenprikkers om samen de wijk netjes te houden.

Krachtwijken
In de wijken Vollenhove (Zeist), Overvecht (Utrecht) en De Hagen (Vianen) werden de verrassingsmomenten verwezenlijkt. Buurtsportcoaches zijn onder de vlag van FC Utrecht actief om bij te dragen aan de fysieke, sociale en mentale ontwikkeling van kinderen uit deze wijken. Door een uniek sport- en spelparcours, waar beide merken en organisaties elkaar versterken, werden jong en oud in beweging gebracht. Zo konden in een estafette ballen worden bezorgd en werden er rebussen opgelost. Bij ieder onderdeel van het parcours was een vrijwilliger van DHL of FC Utrecht aanwezig. De actie was succesvol. Met zes activaties werden namelijk ruim driehonderd kinderen geïnspireerd en in beweging gebracht.

‘FC Utrecht en DHL vinden elkaar in de ambitie om bij te dragen aan fitte wijken waar jeugd gezond opgroeit’, geeft Thijs van Es, Algemeen Directeur van FC Utrecht, aan. ‘Een verrassing is natuurlijk het leukste om te geven! Daarom verrassen wij jeugd uit Utrechtse wijken met een verrassingspakket vanuit het hart dat motiveert en inspireert om in beweging te komen.’

Stéphanie Ganzeboom, manager CSR/DHL Cares: ‘DHL is dagelijks aanwezig in de Utrechtse wijken. Mede via FC Utrecht in de Wijk kunnen onze medewerkers iets extra’s betekenen voor de jeugd.’ Thijs Baas, Salesmanager DHL en een bekend gezicht bij de Business Club Leden, vult aan: ‘Samen zijn wij de twaalfde man in de Utrechtse wijken. Wij willen hét verschil maken. Daarom zijn we niet eenmalig aanwezig. Wij blijven investeren in het inspireren en in beweging brengen van kinderen. Het ’FIT’ houden van deze kinderen staat daarbij centraal. Niet alleen lichamelijk, maar ook sociaal. Ook zullen we de kinderen een onvergetelijke dag bezorgen door hen uit te nodigen in het Vak vanuit het Hart.’

Fotografie: Jeffrey Hurenkamp

Dit artikel stond in Business Magazine.

Deel op social media

Geschreven door

Ewout Blaauw

Director Corporate Communications

Mis geen update, meld u aan voor onze nieuwsbrief. Aanmelden