Bent u klaar voor de Brexit?

Als er één woord rondzoemt in het nieuws, dan is het wel Brexit. Terwijl de vermoedelijke uittredingsdatum van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie nadert, neemt de onzekerheid alleen maar toe. DHL werkt aan oplossingen die ervoor zorgen dat u kunt blijven versturen naar het Verenigd Koninkrijk bij een harde Brexit. Het is wel zaak om nu in actie te komen. We helpen u daar graag bij.

Wat betekent de Brexit voor u?

Als het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt, wordt het een douaneplichtig gebied. Voor uw zendingen naar Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland krijgt u dan te maken met douaneformaliteiten. Wanneer dit ingaat is afhankelijk van de onderhandelingen, maar bij een harde Brexit is dit op 30 maart. Het is goed mogelijk dat pas kort voor 29 maart 2019 duidelijk wordt welk scenario het gaat worden.

Maak uw papieren op orde voor de UK

Bij een harde Brexit dient u vanaf 30 maart bij elk pakket de vereiste douane data elektronisch aan te leveren en deze ook aan het pakket zelf toe te voegen. Naast de douane aangifte kunt u te maken krijgen met invoerrechten die uw ontvanger moet betalen. Ook komen er wellicht veranderingen voor accijnsgoederen en nieuwe verboden of beperkingen voor producten. 

Vraag een EORI-nummer aan

Als u nog geen EORI (Economic Operators Registration and Identification) nummer heeft is nu het moment om deze aan te vragen. Dit registratie en identificatie nummer is van toepassing voor bedrijven die goederen importeren en exporteren buiten de EU. Na de Brexit moet u dit nummer toevoegen aan uw douanedocumenten voor het Verenigd Koninkrijk.

Bespaar geld en tijd met bulk vervoer

Als u dagelijks tientallen zendingen naar de UK verstuurt, overweeg dan de opties voor bulkvervoer. U maakt dan de douaneformaliteiten voor meerdere zendingen in één keer in orde. U heeft hiervoor een fiscale entiteit en een btw-nummer in het Verenigd Koninkrijk nodig, een EORI-nummer en een eigen Importer of Record (IOR) voor de belastingen. Het DHL expertisecentrum voor douaneservices helpt u om de administratieve zaken te regelen. Kijk op hun website of stuur een mail.